Три практичних поради: як вибрати бра для спальні

Дом и быт

Настінні світильники часто недооцінюють — і абсолютно марно! З такою кількістю завдань, які вирішують бра, часом не справляються інші джерела світла. На що звернути увагу, вибираючи настінні світильники?

Настінні світильники, або бра — мабуть, найвдаліше світлове рішення для спальної кімнати. Спальня — це приватна зона для відпочинку, і тому вимагає освітлення невеликої потужності. Саме бра здатні дати спальній кімнаті необхідне їй приглушене освітлення. До того ж вони є важливим декоративним елементом, і в таких «чистих» і неперевантажених декором кімнатах, як спальня або ванна, припадуть як не можна краще, до речі. Зазвичай бра йдуть в парі, що багато в чому зумовлює їх розташування — найчастіше їх встановлюють по обидва боки від ліжка над приліжковими столиками.

Чому варто вибрати бра

Замініть люстру. Стильні бра для спальні — прекрасна альтернатива купівлі люстри.

У приміщенні з малою площею або низькими стелями люстру вішати просто недоцільно. У подібних випадках бра часто є єдиним можливим варіантом освітлення кімнати, так як торшери вимагають багато вільного простору, а стельові світильники дають занадто різке або потужне світло.

Зонується візуально. У це важко повірити, але навіть самі витончені настінні світильники стануть прекрасними помічниками в зонуванні приміщень. За допомогою настінних світильників і дзеркал можна візуально збільшити площу кімнати або розділити її на зони. Що стосується спальної кімнати, то тут, використовуючи бра, можна позначити зону будуара, розмістивши світильники справа і зліва від туалетного столика.

Додайте затишку. Бра в інтер’єрі спальні створюють романтичну і навіть інтимну атмосферу завдяки своєму приглушеному світлу. Саме тому вони стануть прекрасним світловим рішенням для цієї кімнати — за рахунок їх м’якого світла приміщення здається більш затишним і розташовує до безтурботності і сну.

Прикрасьте простір. Бра стануть прекрасним декоративною прикрасою там, де його бракує. Наприклад, якщо потрібно заповнити порожній простір стіни. Тільки необхідно пам’ятати, що для гармонійності в одному приміщенні все джерела світла повинні бути в єдиному стилі. Купити бра максимально гармонійне, можна в інтернет-магазині https://svetolux.com.ua/bra.html.

Як вибрати бра

За стилем. Бра бувають різних видів, форм і стилів. Зазвичай все бра ділять на традиційні і сучасні. До традиційних відносяться настінні світильники на металевій дугоподібної ніжці хитромудрої форми зі скляними плафонами або абажурами з текстилю. Такі бра підійдуть під класичний інтер’єр і добре впишуться в інтер’єр в стилі кантрі або прованс.

За функціоналом. Що стосується функціональності, то варто звернути увагу на вимикач світильників. Він може бути вбудований в корпус бра — такі відмінно підійдуть в разі, якщо необхідно використовувати їх в якості прикроватного освітлення. І навпаки, світильники, які не передбачають вбудованого вимикача, більше знадобляться для вітальні або коридору. В такому випадку вимикач зазвичай розташовується на стіні, так як світильники знаходяться в недоступному місці.

По формі. Якщо ви не боїтеся сміливих нестандартних рішень, можна зробити вибір на користь асиметричних бра з підвісною конструкцією. Ви можете використовувати в одному приміщенні настінні світильники різних форм, але в такому випадку вони обов’язково повинні бути виконані з одного матеріалу.

Комментарии: