Що таке шеврон?

Разное

Розрізнювальні знаки — дуже важливі елементи форменого одягу для військовослужбовців, тих, хто несе свою варту на кордонах України, митної, служби, лісової охорони та інших служб та підрозділів. Магазин Символіка представляє широкий асортимент шевронів. Ви знайдете вироби, що прикрасять форму та підкреслять статус службової особи.

Шеврони — це спеціальні патчі, що виготовляються з цупкої тканини. Зображення та напис наноситься з допомогою машинної вишивки. Малюнок, напис може нести інформативний характер. Так, шеврони поліції https://symvolika.com.ua/embroidery/police/ можуть розповісти про приналежність до служби поліції, патруля, а також вказують на місто, в якому несе службу поліцейський. В інших структурах може нашиватися інформація про особу: прізвище та ініціали, група та резус крові, звання, термін службового стажу, бригада ЗСУ, службова посада.

В інтернет-магазині можна обрати та купити нашивки на одяг різноманітної форми, кольорів. Носять нашивки за правилами, визначеними державним стандартом. Їх пришивають на однострій на рукаві правому або лівому, грудях, спині та на головному уборі.

Історія походження нашивок та шевронів

Шеврон позначає графічне зображення у формі латинської літери V. Перше значення слова прийшло з французької мови, де словом Chevron називали дві смужки яскравого кольору, що нашивались на рукав мундира командира під кутом. Завдяки цьому знаку солдати вирізняли важливу для них людину серед інших.

На сьогодні неможливо уявити солдата без нашивки чи шеврона, а походження цього знаку сягає древніх часів. В Стародавньому Китаї цими знаками користувалися чиновники, кожен з них мав вишиту емблему, що без слів могла пояснити про його посаду. Хоча така нашивка мала форму квадрату, вишитого на грудях. Військові нашивки вперше згадуються у римських легіонерів, що боролись під однією емблемою. Для цього обирали тварину-символ, нею могли стати єдиноріг, орел, бик.

Сучасного вигляду вони почали набувати в часи Наполеона. Згідно його системи на рукав військового мундира пришивався галун червоного кольору. Кожен V-подібний знак означав термін служби — 10, 15, 20 років. За кожну позначку передбачалась надбавка до заробітної плати. Британія вирішила скористатись шевронами для позначення військового звання. Сучасні шеврони беруть корені з 1802 року, де відповідно до звання відображали певну кількість смужок.

Нашивки ж пішли від лицарських часів. Емблему або герб наносили на захисний щит. Ми часто можемо спостерігати нашивку у формі щита. В Європі нашивки на одязі розповсюдились в Середньовіччі. Мушкетери та гвардійці носили ці знаки на плечах, грудях. Коли ж в XIX столітті зросла потреба в розрізненні однакової форми за кольором та фасоном, проблему вирішили за допомогою нашивок.

Кожне добровольче формування, бригада, підрозділи ЗСУ мають свої розпізнавальні знаки. Щоб військові, поліцейські та представники інших служб могли купити нашивки був створений магазин військової атрибутики www.symvolika.com.ua.

Комментарии: